Skip to content

Blog

Eet shoarma als een koning

25 april 2019 Marleen Keuken geheimen

Maak voor het koningsweekend je eigen shoarma. Lekker met knoflooksaus, en wil je die zelf maken? Dat kan! Het geheim van een goede knoflooksaus is veel volle yoghurt gebruiken.

Lees verder...

Caponata recept

12 april 2019 Marleen Keuken geheimen

Ik maak zelf graag een grote pan van dit fijne Siciliaanse groentegerecht. Door het weekend heen kun je het makkelijk opwarmen en eten bij een getoast stuk brood of verse pasta. Neem de tijd voor het bereiden, dat maakt het zacht, intens en vol van smaak. Dit gerecht wordt nog lekkerder als je het een paar dagen van tevoren maakt en in je koelkast laat staan.

Lees verder...

Cornish pasty recept

5 april 2019 Marleen Keuken geheimen

Maak je eigen Cornish pasty, een heerlijke halfronde pastei! Wanneer je eenmaal het deeg klaar hebt kan je alle kanten op met de vulling. Zo heb ik ooit in Cornwall zelfs pasties gegeten met mozzarella en chorizo! Ik hou het nu traditioneel met de twee vullingen die ik hier ter inspiratie heb neergezet, maar laat je vooral niet beperken ;-)

Lees verder...

Quinoa salade recept

29 maart 2019 Marleen Keuken geheimen

Voor een zonnig weekend maak ik graag quinoa salade. Deze rijkgevulde salade is ideaal om je koelkast mee op te ruimen. Die paar radijsjes, sla of paprika die nog in de groentela liggen? Het mag er allemaal in.

Lees verder...

Hartig koken met chocola?

26 februari 2019 Marleen Keuken geheimen

Bij een recept met chocola denk je waarschijnlijk als eerste aan zoete gerechten zoals brownies, choco mousse of chocolademelk. Eigenlijk jammer want chocola is een heel divers ingrediënt dat ook zijn plaats verdient in hartige gerechten.

Lees verder...

Umami en optimaal gebruik van ingrediënten

19 februari 2019 Marleen Algemeen

Op 1 maart laat ik je graag kennismaken met een vernieuwende manier van koken. Die dag kook ik samen met gast-chef Merijn van restaurant Choux een bijzonder 3-gangen menu.

Dit menu bevat niet alleen bijzondere bereidingstechnieken, we maken ook optimaal gebruik van de ingrediënten. Zo verspillen we zo min mogelijk.

Lees verder...

Een unieke avond thuis uit eten met gast chef Merijn

12 februari 2019 Marleen Algemeen

Maak kennis met de vernieuwende keuken van gast-chef Merijn!

Op 1 maart kook ik samen met Merijn van Berlo (chef bij restaurant Choux) een speciaal 3-gangen diner. We gaan je verrassen met bijzondere ingrediënten en bereidingen.

Lees verder...

Wat drink je bij mijn kerstmenu?

19 december 2018 Marleen Keuken geheimen

Ik krijg vaak de vraag welke wijnen lekker zijn bij mijn kerstmenu. Hieronder de suggesties van Wijnkoperij De Gouden Ton die toen we nog niet in Ouderkerk bezorgden mijn maaltijden in de winkel lieten bezorgen.

Lees verder...

Tip voor restjes

10 december 2018 Marleen Keuken geheimen

Na het avondeten heb je soms wat restjes over. Zonde om weg te gooien! Hier vind je wat tips om er iets lekkers mee te maken!

Lees verder...

Vegan 3-gangen menu op 1 november

30 oktober 2018 Marleen Algemeen

Steeds vaker krijg ik van klanten de vraag of ik ook een veganistische optie aan mijn menu toe wil voegen. In eerste instantie zag ik dit als iets ingewikkelds, maar nu ik mij er verder in heb verdiept vind ik het steeds leuker worden!

Lees verder...
Items 121 tot 130 van 174