Skip to content

Blog

Orzo met spinazie en cherrytomaatjes (voor kids)

8 januari 2021 Marleen Keuken geheimen

Eenvoudig te bereiden en ideaal voor kinderen is dit vegetarische pastagerecht. Orzo is een rijstvormige pasta – gemaakt van harde tarwe gemalen tot griesmeel (wat ook de basis is voor couscous en bulgur) – die vrij stevig is en goed vult. De verse bladspinazie en cherrytomaatjes zorgen voor een kleurrijk en gezond geheel. Ik maak het af met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas, zo wordt het gerecht heerlijk smeuïg. En hier smullen niet alleen de kids bij mij thuis van ;-)

Lees verder...

Passende wijnen bij mijn kerstmenu

16 december 2020 Marleen Algemeen

Omdat ik elk jaar leuke reacties krijg op het wijnadvies bij mijn kerstdiner, twijfelde ik geen moment toen onze nieuwe buurman Bolomey wijnimport bleek te zijn. Meteen heb ik David Bolomey gevraagd om de wijnsuggesties te verzorgen dit jaar.

Lees verder...

Viskoekjes van zalm

11 december 2020 Marleen Keuken geheimen

Viskoekjes zijn niet alleen een feestje om te eten, maar ook zeker om te maken! En een hele goede reden om wat vaker vis te eten. Ik maak ze van verse zalmfilet en gerookte zalm en bak ze op hoge temperatuur in de oven gaar. Zo krijgen ze een knapperig korstje en zijn ze niet vet. Heerlijk bij een salade of tussen een broodje als zalmburger!

Lees verder...

Ouderwetse erwtensoep

4 december 2020 Marleen Keuken geheimen

Heerlijk als avondmaaltijd, of na een flinke wandeling door de kou buiten. Een goed bord snert gaat er eigenlijk altijd wel in ;)

Dit recept vraagt vooral wat tijd en verder is het niet ingewikkeld! Je kan deze erwtensoep prima invriezen, dus maak meteen een flinke pan en je kan even vooruit.

Lees verder...

Gepimpte uien

27 november 2020 Marleen Keuken geheimen

Pimp je gerechten met deze verrukkelijke uien, afgekeken uit Flavour van Ottolenghi! Het geheim zit in het gebruik van de smaakmaker miso, een bijzonder lekker goedje dat gemaakt wordt van gefermenteerde sojabonen. Daarnaast heb je tijd nodig, maar qua handelingen op gebied van koken is dit recept een makkie!

Lees verder...

Sinterklaas taaitaai

20 november 2020 Marleen Keuken geheimen

Sinterklaas is in het land, dus tijd voor taaitaai! Leuk om samen met je kinderen op een druilerige dag te maken en je huis gaat er superlekker van ruiken ;)

Lees verder...

De ultieme basis voor Indiase rode curry

13 november 2020 Marleen Keuken geheimen

Een goede Indiase currysaus geeft de juiste boost aan je Indiase gerecht. Maar zo’n currysaus zelf maken is vaak erg tijdrovend. Ik heb een super gezonde saus ontwikkeld die relatief eenvoudig is om te maken en perfect past bij rijst, een gekookt eitje, stukjes tofu, gehaktballetjes, gebakken kip of vis en welke groenten je maar lekker vindt. Zo tover je jouw maaltijd om tot een echte Indian dish!

Lees verder...

Veganistische gehaktballetjes (én gezonde kikkererwten-snack)

6 november 2020 Marleen Keuken geheimen

Veganistische gehaktballetjes (én gezonde kikkererwten-snack)

Pulled oats is puur natuur, gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Hierdoor is het milieuvriendelijk én bevat het alle benodigde aminozuren (eiwitten). De structuur is stevig en daardoor ideaal om mee te koken, zoals voor deze gehaktballetjes. Ik gebruik geen ei, maar aquafaba, het vocht van kikkererwten uit blik. Op deze manier houd ik de balletjes 100% plantaardig.

Lees verder...

Halloween Pumpkin Pie

30 oktober 2020 Marleen Keuken geheimen

Het is een werkje, maar dan heb je ook een echte American Halloween Pumpkin Pie!

Qua smaken heeft de bodem van deze taart wat weg van speculaas en de vulling is lekker rijk met de mousse van geroosterde pompoen, winterse specerijen en roomkaas.

Lees verder...

Indiase komkommer raita

23 oktober 2020 Marleen Keuken geheimen

Raita is een yoghurtdip, die in de Indiase keuken geserveerd wordt als bijgerecht bij de vaak pittige curry's. Een beetje om te blussen dus!

Lees verder...
Items 51 tot 60 van 152