Vegetarisch gerecht
Zomerse frittata met tomatensalade
Vegetarisch gerecht
Zomerse frittata met tomatensalade Details
Deze frittata maak ik van verschillende soorten geroosterde en gestoomde seizoensgroenten zoals courgette, tomaten en zomerbiet. Samen met stukjes aardappel, geklutst ei, veel verse kruiden en Parmezaanse kaas gril ik de frittata in een hete oven. Misschien niet zoals de Italianen het doen, maar wel erg lekker! Erbij krijg je mijn favoriete tomatensalade van verschillende soorten tomaten, verse basilicum en extra vergine olijfolie.
Leuk om te weten
Smaakvolle kazen, bijvoorbeeld Hollandse boerenkaas, harde geitenkaas, of zoals nu de Parmezaanse kaas geeft in combinatie met geroosterde groenten een lekkere pit aan gerechten.
Ingrediënten
Diverse groenten (o.a. groene asperges, courgette, bosui, rode biet), knoflook, bieslook, tijm, peterselie, basilicum, Parmezaanse kaas, scharrelei, room, diverse soorten tomaten, citroen, tijm, rozemarijn, salie, dragon, olijfolie, peper, zeezout, huisgemaakte dressing.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Oven 30 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de frittata onafgedekt op het bakpapier 15 minuten (1 persoon) tot 15-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de tomatensalade.
Magnetron 5 minuten 750W
Verwarm de frittata onafgedekt op het bakpapier 3 tot 5 minuten, serveer met de tomatensalade.
Uitverkocht voor deze dag.
Deze dag kook ik ook ...
Visgerecht
Gordon Ramsay's fish pie 
Visgerecht
Gordon Ramsay's fish pie Details
Een klassiek visgerecht uit de oven, geïnspireerd op een recept van Gordon Ramsay uit 'Koken als een chef'. Verrassend zacht van smaak, vol verse vis en een verfijnde saus met noilly prat. Erbovenop komt luchtige aardappelpuree met wat belegen Cheddar kaas. Je krijgt er een flinke portie gestoofde en geroosterde groenten bij.
Leuk om te weten
Ik stoom de vis kort, zodat die mooi zacht is van structuur en vol smaak.
Ingrediënten
Verse vis (zalm, kabeljauw, heek), aardappel, knolselderij, gele biet, spinazie, bloemkool, doperwt, witte ui, melk, roomboter, eigeel, crème fraîche, Cheddar kaas, noilly prat, pernod, biologische groentebouillon, visfond, bloem, kappertjes, tijm, citroen, basilicum, extra vergine olijfolie, peper & zout.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Oven 30 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Vis pie onafgedekt en groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie
15-20 minuten (1 persoon) tot 20-35 minuten (2 of meer personen) verwarmen. Mijn excuses voor de plastic bakjes bij de groenten van de 2 persoons maaltijden, ik heb een tekort aan schalen.
Magnetron 750W
Vis pie onafgedekt en groenten losjes afgedekt 3 tot 4 minuten (1 persoon) tot 4-7 minuten (2 of meer personen) verwarmen.
Uitverkocht voor deze dag.
Kindergerecht
Pasta uit de oven
Kindergerecht
Pasta uit de oven Details
Pasta uit de oven met een knapperig korstje van gegratineerde Parmezaanse kaas! Van gerookte kip (beter leven 2 sterren), courgette, tomaat en rigatoni pasta maak ik een 'pasta bake', die wordt gegratineerd in de oven.
Leuk om te weten
Rigatoni pasta is soort penne, maar dan groter.
Ingrediënten
Gerookte kip (beter leven 2 sterren), tomaten, doperwten, courgette, wortel, witte ui, rode peper, knoflook, nootmuskaat, rozemarijn, tijm, foelie, kruidnagel, jeneverbes, peperkorrels, Parmezaanse kaas, rode cheddar, melk, volkoren penne pasta, roomboter, tarwebloem, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 270 gram.
Opwarmen
Oven 25 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta bake afgedekt met aluminiumfolie of een ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Voor een gegratineerd kaaskorstje haal je de laatste 5 minuten de afdekking eraf. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Magnetron 8 minuten 750W
Verwarm de pasta bake losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Het kaaskorstje wordt minder knapperig in de magnetron.
Uitverkocht voor deze dag.
Veganistisch voorgerecht
Gazpacho
Veganistisch voorgerecht
Gazpacho Details
Ik plan mijn menu 2 weken van tevoren en ik hoop dat vandaag de zon schijnt! Deze authentieke Spaanse soep, die koud geserveerd wordt, is heerlijk op een warme avond, of als lunch. 500 ml, genoeg voor 2 personen.
Ingrediënten
Trostomaat, komkommer, rode en groene paprika, rode ui, bosui, knoflook, verse bieslook, meergranen zuurdesembrood (tarwebloem, roggebloem en -desem, gerst, gist), tabasco, extra vergine olijfolie, sherry azijn, peper en zout.
Dit gerecht bevat gluten, sulfiet.
Dit gerecht bevat gluten, sulfiet.
Voedingswaarden
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 214 kJ (51 kcal) |
Vet | 2,5 g |
waarvan verzadigd | 0,4 g |
Koolhydraten | 5 g |
Voedingsvezel | 1,4 g |
Eiwitten | 1 g |
Zout | 0,3 g |
Gemiddeld gewicht: 500 gram.
Opwarmen
Uitverkocht voor deze dag.
Nagerecht
Amarene kers yoghurtmousse
Nagerecht
Amarene kers yoghurtmousse Details
Een friszoet toetje, lekker luchtig en vol smaak.
Ingrediënten
Amarenen kers, citroenschil, sinaasappelschil, gepasteuriseerd scharrelei, melk, slagroom, yoghurt, gelatine, suiker.
Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose.
Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 80 gram.
Opwarmen
Uitverkocht voor deze dag.