Vleesgerecht
Pure worst met gekarameliseerde witlof 
Vleesgerecht
Pure worst met gekarameliseerde witlof Details
Lekker! Deze goede kwaliteit worst van Beemsterlant's varken wordt elke dag vers gemaakt door mijn slager. De appeljus is friszoet en past perfect bij deze pure worst. Erbij geef ik verse witlof die ik karameliseer in wat honing en balsamico. Samen met de luchtige puree vol verse groene kruiden is dit een lekker gezonde en complete maaltijd, ideaal om de week mee te beginnen!
Leuk om te weten
Ik stoof voor de jus de appels met sjalotjes en tijm en blus ze af met balsamico azijn.
Ingrediënten
Verse worst van Beemsterlant's varken, witlof, balsamico, honing, appel, ui, sjalot, bruine suiker, rozemarijn, tijm, peper, zout, aardappel, diverse groene kruiden (o.a. bieslook), melk, roomboter, mosterd.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Magnetron 15 minuten 750W
Voorkeur van Marleen
Verwarm de worst, puree en witlof los afgedekt elk 2 tot 5 minuten.
Oven 30 minuten 200°C
Verwarm de puree, worst en witlof alle afgedekt 15-20 minuten (1 persoon) tot 20-30 minuten (2 of meer personen).
Uitverkocht voor deze dag.
Deze dag kook ik ook ...
Visgerecht
Gezonde kibbeling met geroosterde bospeen en gebakken aardappeltjes
Visgerecht
Gezonde kibbeling met geroosterde bospeen en gebakken aardappeltjes Details
Deze kibbeling maak ik van verse kabeljauw en met een beetje bloem, ei en broodkruim maak ik een dun jasje eromheen. Ik bak de vis kort in hete zonnebloemolie en zo is die lekker krokant, mals en niet vet. De aardappeltjes rooster ik in de oven goudbruin. Erbij geef ik geroosterde bospeen en een kleine hoeveelheid van mijn eigen friszoete kerrie mayonaise-yoghurt dip, lekker bij de aardappeltjes en vis!
Leuk om te weten
Voor de kerriedip maak ik eerst zelf mayonaise met gepasteuriseerd eigeel.
Ingrediënten
Verse kabeljauwfilet, broodkruim, gepasteuriseerd ei, bloem, peper, zout, wortel, aardappel, paprikapoeder, zonnebloemolie, yoghurt, kerrie, honing, huisgemaakte mayonaise (met gepasteuriseerd ei).
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Oven 25 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm het gerecht onafgedekt 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Serveer met de kerriedip.
Magnetron 6 minuten 750W
Verwarm het gerecht los afgedekt 2 tot 6 minuten. Serveer met de kerriedip.
Uitverkocht voor deze dag.
Vegetarisch gerecht
Gado gado met tempeh
Vegetarisch gerecht
Gado gado met tempeh Details
Een mix tussen Indonesië, Thailand en Holland. Ik maak de gado gado van verse groenten die ik kort roerbak in een hete wok. De licht-pittige satésaus maak ik op de Thaise manier met verse citroengras, gember, klapper (kokos) en pinda. De gebakken tempeh maakt de maaltijd, samen met een hardgekookt eitje compleet. Erbij stoom ik volkoren rijst met verse jasmijnthee, dat geeft een verfijnde smaak.
Leuk om te weten
Gado gado wordt volgens goed gebruik ook wel koud gegeten.
Ingrediënten
Tempeh, spitskool, wortel, bloemkool, gele biet, rettich, taugé, doperwten, sperziebonen, witte ui, knoflook, rode peper, limoensap, verse citroengras (sereh), gember, limoenblad, komijnzaad, kurkuma, pindakaas, scharrel ei, basmatirijst, zilvervliesrijst, glutenvrije ketjap manis, glutenvrije sojasaus, sambal badjak, Thaise rode currypasta, kokosmelk, santen (kokoscrème), jasmijnthee, palmsuiker, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, pinda, soja, sulfiet.
Dit gerecht bevat ei, pinda, soja, sulfiet.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Magnetron 3-8 minuten 750W
Voorkeur van Marleen
Haal het eitje uit schaal. Verwarm de rijst en de groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus onafgedekt 30 seconde tot 1 minuut mee. Serveer met het eitje (koud).
Oven 15-30 minuten 200°C
Haal het eitje uit schaal. Verwarm de rijst en de groenten afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de satésaus kort in een pannetje tot warm. Serveer met het eitje (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Uitverkocht voor deze dag.
Vegetarisch voorgerecht
Aardappel mosterdsoep
Vegetarisch voorgerecht
Aardappel mosterdsoep Details
Deze soep is zacht met aardappel en verschillende groene groenten zoals prei en spinazie. De mosterd proef je subtiel. 500 ml, voldoende voor 2 borden.
Ingrediënten
Aardappel, prei, spinazie, doperwt, witte ui, verse peterselie, melk, grove en dijonmosterd, witte wijnazijn, roomboter, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, witte wijnazijn, biologische groentebouillon, peper, zout.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 500 gram.
Opwarmen
Magnetron 1-2 minuten 750W
Voorkeur van Marleen
Verwarm de soep in de magnetron met het deksel los erop 1-2 minuten, of in pannetje op het fornuis.
Uitverkocht voor deze dag.
Nagerecht
Huisgemaakte hangop met rode bessen mousse 
Nagerecht
Huisgemaakte hangop met rode bessen mousse Details
Een lekker fris toetje met echte hangop en lekkere mousse van rode bessen.
Ingrediënten
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 80 gram.
Opwarmen
Uitverkocht voor deze dag.