Vegetarisch gerecht
Gevulde zoete aardappel
Vegetarisch gerecht
Gevulde zoete aardappel Details
Dit nieuwe vegetarische gerecht is lekker zomers en exotisch. De zoete aardappel pof ik in de oven en vullen we met een kruidige bonenchili. Erbovenop zit verse feta. Met een knapperige salade en frisse limoendressing.
Leuk om te weten
Zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar van de knolgewassen en is daarmee een groente. Het bevat allerlei vitaminen en vezels.
Ingrediënten
Zoete aardappel, aubergine, rode paprika, witte ui, wortel, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, ijsbergsla, rode ui, radijs, mais, rode kool, bosui, limoen, jalapeño pepers, tomaten, munt, peterselie, kikkererwten, bruine bonen, sojasaus, komijnzaad, gerookte paprika, oregano, chili, kaneelstok, gemberpoeder, korianderpoeder, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout, Franse dressing (obv witte wijn azijn, gepasteuriseerd eigeel, mosterd, zonnebloemolie, tabasco, kerrie.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Oven 30 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm de gevulde aardappel afgedekt met bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.
Magnetron 5 minuten 750W
Verwarm de gevulde aardappel afgedekt 3 minuten (1 persoon) tot 4-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.
Uitverkocht voor deze dag.
Deze dag kook ik ook ...
Vleesgerecht
Shoarma van kip met salade
Vleesgerecht
Shoarma van kip met salade Details
Nog niet eerder is een gerecht door ons testpanel zo snel verorberd als deze shoarma! Alles is zelfgemaakt naar receptuur van Pepijn, een oud-kok in onze keuken (behalve het pitabrood, die laten we bakken). Met knapperige salade en knoflooksaus, zo smaakt de shoarma veel lekkerder.
Ingrediënten
Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), witte ui, wortel, ijsbergsla, radijs, komkommer, rode paprika, venkel, knoflook, verse peterselie, chilipoeder, gember, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, paprikapoeder, yoghurt, pita broodje (tarwe, zout, suiker, gist), zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharreleigeel, dijonmosterd, witte wijnazijn, zout), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Oven 15-25 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Haal de knoflooksaus uit de schaal en verwarm de shoarma afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Plaats de laatste 5 minuten het pitabrood erbij, of verwarm in broodrooster en halveer, zodat je de pita's kunt vullen. Serveer met de salade en knoflooksaus (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Magnetron 2-6 minuten 750W
Haal de knoflooksaus uit de schaal en verwarm de shoarma losjes afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm het pitabrood in broodrooster en halveer, zodat je de pita's kunt vullen. Serveer met de salade en knoflooksaus (koud).
Uitverkocht voor deze dag.
Klassieker
Zomerse stamp met verse worst
Klassieker
Zomerse stamp met verse worst Details
Deze stamppot van snijboontjes, doperwtjes, groene kool en witte bonen wordt in de volksmond 'blote billetjes in het gras' genoemd. De snijbonen zijn het gras en de witte bonen de billetjes. Erbij krijg je verse worst en zelfgemaakte mosterdjus.
Leuk om te weten
Door de stamppot doe ik allerlei verse groene kruiden, waaronder bonenkruid. Zoals de naam al zegt, combineert het erg goed met bonen.
Ingrediënten
Verse worst (varkensvlees, zeezout, zwarte peper, knoflook, citroensap, cayenne peper, nootmuskaat, zoete paprika), snijbonen, doperwten, witte ui, prei, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, aardappel, verse basilicum, bonenkruid, rozemarijn, tijm, witte bonen, melk, dijonmosterd, grove mosterd, kalfsfond (bevat selderij), piccalilly (bevat mosterd), tomatenpuree, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), peper en zout.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Magnetron 3-8 minuten 750W
Voorkeur van Marleen
Verwarm de snijbonenstamp en de venkelworst (met jus bij 2 of meer personen) losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 15-30 minuten 200°C
Verwarm de snijbonenstamp en de venkelworst met jus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Uitverkocht voor deze dag.
Voorgerecht
Chinese kippensoep 
Voorgerecht
Chinese kippensoep Details
Voor deze licht pittige Chinese kippensoep gebruik ik kleingesneden kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren) en veel verse groenten. Mijn zelfgemaakte kippenfond is de basis en als smaakmakers voeg ik Chinese rijstwijn toe en oestersaus. 500 ml, genoeg voor 2 personen.
Ingrediënten
Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), groene paprika, rode paprika, tauge, champignon, rode ui, ananas, bosui, knoflook, gember, citroengras, rode peper, sojasaus, tomatenketchup, Chinese rijstwijn, oestersaus, maizena, suiker, rijstazijn.
Dit gerecht bevat sulfiet, alcohol, weekdieren (oesters)
Dit gerecht bevat sulfiet, alcohol, weekdieren (oesters)
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 500 gram.
Opwarmen
Magnetron 1-2 minuten 750W
Voorkeur van Marleen
Verwarm de soep in de magnetron met het deksel los erop 1-2 minuten, of in pannetje op het fornuis.
Uitverkocht voor deze dag.
Nagerecht
Yoghurtmousse met roodfruit
Nagerecht
Yoghurtmousse met roodfruit Details
Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.
Ingrediënten
Citroen, diverse (wilde) bessen, bramen, aardbeien, frambozen, sinaasappelschil, gepasteuriseerd scharrelei, melk, slagroom, yoghurt, gelatine, suiker, vanille.
Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose.
Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 80 gram.
Opwarmen
Uitverkocht voor deze dag.