Skip to content
Vegetarisch gerecht
Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel
Vegetarisch gerecht
Gevulde zoete aardappel
Details
Dit nieuwe vegetarische gerecht is lekker zomers en exotisch. De zoete aardappel pof ik in de oven en vullen we met een kruidige bonenchili. Erbovenop zit verse feta. Met een knapperige salade en frisse limoendressing.
Leuk om te weten
Zoete aardappel is geen familie van de aardappel, maar van de knolgewassen en is daarmee een groente. Het bevat allerlei vitaminen en vezels.
Ingrediënten
Zoete aardappel, aubergine, rode paprika, witte ui, wortel, bleekselderij, knoflook, tomatenpuree, ijsbergsla, rode ui, radijs, mais, rode kool, bosui, limoen, jalapeño pepers, tomaten, munt, peterselie, kikkererwten, bruine bonen, sojasaus, komijnzaad, gerookte paprika, oregano, chili, kaneelstok, gemberpoeder, korianderpoeder, biologische groentebouillon, zonnebloemolie, peper & zout, Franse dressing (obv witte wijn azijn, gepasteuriseerd eigeel, mosterd, zonnebloemolie, tabasco, kerrie.
    Voedingswaarden

    Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.

    Gemiddeld gewicht: 540 gram.

    Opwarmen
    Oven 30 minuten 200°C
    Voorkeur van Marleen
    Verwarm de gevulde aardappel afgedekt met bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.
    Magnetron 5 minuten 750W
    Verwarm de gevulde aardappel afgedekt 3 minuten (1 persoon) tot 4-5 minuten (2 of meer personen). Serveer met de salade en dressing.
    Uitverkocht voor deze dag.

    Deze dag kook ik ook ...

    Vleesgerecht
    Shoarma van kip met salade
    Shoarma van kip met salade
    Vleesgerecht
    Shoarma van kip met salade
    Details
    Nog niet eerder is een gerecht door ons testpanel zo snel verorberd als deze shoarma! Alles is zelfgemaakt naar receptuur van Pepijn, een oud-kok in onze keuken (behalve het pitabrood, die laten we bakken). Met knapperige salade en knoflooksaus, zo smaakt de shoarma veel lekkerder.
    Ingrediënten
    Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), witte ui, wortel, ijsbergsla, radijs, komkommer, rode paprika, venkel, knoflook, verse peterselie, chilipoeder, gember, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, paprikapoeder, yoghurt, pita broodje (tarwe, zout, suiker, gist), zelfgemaakte mayonaise (zonnebloemolie, gepasteuriseerd scharreleigeel, dijonmosterd, witte wijnazijn, zout), peper en zout, zonnebloemolie.

    Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
      Voedingswaarden

      Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.

      Gemiddeld gewicht: 540 gram.

      Opwarmen
      Oven 15-25 minuten 200°C
      Voorkeur van Marleen
      Haal de knoflooksaus uit de schaal en verwarm de shoarma afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Plaats de laatste 5 minuten het pitabrood erbij, of verwarm in broodrooster en halveer, zodat je de pita's kunt vullen. Serveer met de salade en knoflooksaus (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
      Magnetron 2-6 minuten 750W
      Haal de knoflooksaus uit de schaal en verwarm de shoarma losjes afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm het pitabrood in broodrooster en halveer, zodat je de pita's kunt vullen. Serveer met de salade en knoflooksaus (koud).
      Uitverkocht voor deze dag.
      Klassieker
      Zomerse stamp met verse worst
      Zomerse stamp met verse worst
      • Glutenvrij
      Klassieker
      Zomerse stamp met verse worst
      Details
      Deze stamppot van snijboontjes, doperwtjes, groene kool en witte bonen wordt in de volksmond 'blote billetjes in het gras' genoemd. De snijbonen zijn het gras en de witte bonen de billetjes. Erbij krijg je verse worst en zelfgemaakte mosterdjus.
      Leuk om te weten
      Door de stamppot doe ik allerlei verse groene kruiden, waaronder bonenkruid. Zoals de naam al zegt, combineert het erg goed met bonen.
      Ingrediënten
      Verse worst (varkensvlees, zeezout, zwarte peper, knoflook, citroensap, cayenne peper, nootmuskaat, zoete paprika), snijbonen, doperwten, witte ui, prei, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, aardappel, verse basilicum, bonenkruid, rozemarijn, tijm, witte bonen, melk, dijonmosterd, grove mosterd, kalfsfond (bevat selderij), piccalilly (bevat mosterd), tomatenpuree, zelfgemaakte kalfsfond (bevat selderij), peper en zout.

      Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
      • Glutenvrij
      Voedingswaarden

      Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.

      Gemiddeld gewicht: 540 gram.

      Opwarmen
      Magnetron 3-8 minuten 750W
      Voorkeur van Marleen
      Verwarm de snijbonenstamp en de venkelworst (met jus bij 2 of meer personen) losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
      Oven 15-30 minuten 200°C
      Verwarm de snijbonenstamp en de venkelworst met jus afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
      Uitverkocht voor deze dag.
      Voorgerecht
      Chinese kippensoep
      Chinese kippensoep
      Voorgerecht
      Chinese kippensoep
      Details
      Voor deze licht pittige Chinese kippensoep gebruik ik kleingesneden kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren) en veel verse groenten. Mijn zelfgemaakte kippenfond is de basis en als smaakmakers voeg ik Chinese rijstwijn toe en oestersaus. 500 ml, genoeg voor 2 personen.
      Ingrediënten
      Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), groene paprika, rode paprika, tauge, champignon, rode ui, ananas, bosui, knoflook, gember, citroengras, rode peper, sojasaus, tomatenketchup, Chinese rijstwijn, oestersaus, maizena, suiker, rijstazijn.

      Dit gerecht bevat sulfiet, alcohol, weekdieren (oesters)
        Voedingswaarden

        Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.

        Gemiddeld gewicht: 500 gram.

        Opwarmen
        Magnetron 1-2 minuten 750W
        Voorkeur van Marleen
        Verwarm de soep in de magnetron met het deksel los erop 1-2 minuten, of in pannetje op het fornuis.
        Uitverkocht voor deze dag.
        Nagerecht
        Yoghurtmousse met roodfruit
        Yoghurtmousse met roodfruit
        • Glutenvrij
        Nagerecht
        Yoghurtmousse met roodfruit
        Details
        Allerlei soorten roodfruit gemengd in een frisse yoghurtmousse met een vleugje vanille.
        Ingrediënten
        Citroen, diverse (wilde) bessen, bramen, aardbeien, frambozen, sinaasappelschil, gepasteuriseerd scharrelei, melk, slagroom, yoghurt, gelatine, suiker, vanille.

        Dit gerecht bevat ei, koemelk, lactose.
        • Glutenvrij
        Voedingswaarden

        Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.

        Gemiddeld gewicht: 80 gram.

        Opwarmen
        Uitverkocht voor deze dag.