Vegetarisch nagerecht
De lekkerste mocha panna cotta
Vegetarisch nagerecht
De lekkerste mocha panna cotta Details
Heerlijke mocha panna cotta met chocolade espressosaus.
Van: melk, room, honing, suiker, espresso, pure chocolade, gelatine
Ingrediënten
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 80 gram.
Opwarmen
Uitverkocht voor deze dag.
Deze dag kook ik ook ...
Vleesgerecht
Kippasteitjes uit het wildewesten 
Vleesgerecht
Kippasteitjes uit het wildewesten Details
"Lekker" riep mijn dochter van 8 en ze at twee hele pasteitjes op. Deze krokante pasteitjes, gebaseerd op een ouderwets Amerikaans recept zijn gevuld met een ragu van zachte stukjes scharrelkipfilet, groente en verse tijm. De Worcestershire sauce en verse nootmuskaat geeft een lekkere twist. Je krijgt er ambachtelijke mangochutney bij en een heerlijke winterse salade met homemade dressing.
Leuk om te weten
Het woord nootmuskaat is gebaseerd op het Latijnse "nuces moschatae", wat "naar muskus ruikende noten" betekent. Ik gebruik de verse muskaatnoot en rasp die met een fijne rasp, lekker!
Ingrediënten
Scharrelkipfilet, wortel, zoete aardappel, rode ui, aardappel, kippenbouillon, olijfolie, verse tijm, verse nootmuskaat, Worcestershire sauce, zwarte peper, zout, bladerdeeg, diverse slasoorten, groenten, homemade dressing, mango chutney.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Oven 20 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
De pasteitjes voorzichtig uit de schaal halen en op bakpapier 15 tot 20 minuten verwarmen. Serveer met chutney en met de salade.
Magnetron 750W
De pasteitjes 2 tot 4 minuten verwarmen. Serveer met chutney en met de salade.
Uitverkocht voor deze dag.
Vegetarisch gerecht
Groentestrudel met kaasfondue
Vegetarisch gerecht
Groentestrudel met kaasfondue Details
Geïnspireerd op een heerlijke primo bij L'Ozio (een Italiaan op de Ferdinand Bol) heb ik dit gerecht bedacht. Ik ga heel nauwkeurig te werk met de ratatouille zodat alle verschillende groenten perfect van structuur en vol smaak zijn. De kaasfondue is licht pittig door de tallegio kaas en smaakt zó goed bij de strudel. Met kruidensla. Geniet ervan!
Leuk om te weten
Ik bak de groenten voor de ratatouille eerst kort en stoof ze daarna in de oven, allemaal apart, zodat ik precies in de gaten kan houden wanneer welke groente klaar is.
Ingrediënten
Rode paprika, pastinaak, aardappel, zoete aardappel, haricots verts, courgette, aubergine, tomaat, sla, witte ui, knoflook, bladerdeeg, Tallegiokaas, boerenkaas, melk, roomboter, tomatenpuree, witte suiker, bieslook, peterselie, dille, zelfgemaakte dressing (van zonnebloemolie, gepasteuriseerd eigeel, witte wijnazijn, mosterd, kerrie, tabasco, witte peper, zout), zonnebloemolie, peper & zout.
Dit gerecht bevat ei, mosterd, sulfiet.
Dit gerecht bevat ei, mosterd, sulfiet.
Voedingswaarden
Van dit gerecht heb ik de voedingswaarden nog niet berekend.
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Opwarmen
Oven 20 minuten 200°C
Voorkeur van Marleen
Verwarm op het bakpapier de strudels 15 tot 20 minuten. Schep de kaasfondue over in ovenbestendig schaaltje en verwarm de laatste 5 tot 10 minuten mee. Serveer met salade & dressing (koud).
Magnetron 6 minuten 750W
Verwarm op het bakpapier de strudels 2 tot 6 minuten. Verwarm de kaasfondue de laatste 1 tot 2 minuten mee. Serveer met salade & dressing (koud).
Uitverkocht voor deze dag.