Skip to content

Blog

Verse maaltijden aan huis: meer dan alleen 'kant-en-klaar'

24 januari 2025 Marleen Algemeen

Lees verder...

Gezonde maaltijden: hoe maak je het jezelf makkelijk?

17 januari 2025 Marleen

Lees verder...

Belangrijk nieuws: Statiegeld op onze schalen

6 november 2024 Marleen

Lees verder...

Meer dan alleen een maaltijd: 'Gespreksstarters' voor gezellige avonden!

11 september 2023 Marleen Algemeen

Lees verder...

Een verspillingsvrij 2023

7 januari 2023 Marleen Algemeen

We hebben een aantal goede voornemens voor 2023, waar ik je dit jaar mee hoop te verrassen. Het eerste voornemen begin ik deze week mee om nog minder voedsel te verspillen. Daarom verkoop ik vanaf deze week verspillingsvrije maaltijden (no waste).

Lees verder...

Een gelukkig, gezond en lekker 2023!

30 december 2022 Marleen Algemeen

Allereerst namens iedereen bij MarleenKookt een gelukkig 2023 gewenst. We gaan er alles aan doen om ook het komend jaar je avond goed te laten beginnen!

Lees verder...

Wijnen bij het kerstmenu

8 december 2022 Marleen Algemeen

Bij een uitgebreid kerstmenu hoort (voor velen) ook een goed glas wijn. Om het je makkelijk te maken heb ik samen met het team van Grapedistrict gezocht naar bijpassende wijnen. Na een wijnproeverij met mijn team van koks (geen straf!), zijn we tot de volgende keuze gekomen:

Lees verder...

Nieuwe prijzen

16 oktober 2022 Marleen Algemeen

Na 11 jaar verander ik de manier waarop we de prijzen van mijn maaltijden berekenen. Vanaf maandag 24 oktober betaal je voor een 'gewone' maaltijd €9,45, ongeacht het aantal. Bezorging boven €25 is gratis, daaronder betaal je €4,50 bezorgkosten.

Lees verder...

Passenden wijnen bij mijn kerstmenu

17 december 2021 Marleen Algemeen

Dit jaar heb ik twee wijnspecialisten gevraagd om een advies bij mijn kerstmenu.

David Bolomey, onze buurman op de Gerard Schaepstraat, gaf vorig jaar ook al heerlijke tips. Daarnaast geeft Michiel ter Heide van Vleck wijnen en klant van het eerste uur zijn advies.

Lees verder...

Gepekelde citroen & gekonfijte sinaasappel

19 november 2021 Marleen Keuken geheimen

Gepekelde of gekonfijte citrus geeft een bijzonder smaak aan je maaltijden en ik kook er graag mee. De gepekelde zilte schilletjes fijngesneden door couscous-, quinoa- of rijstsalade, door een stoofgerecht, door geroosterde groenten, in een dressing: dit aromatische mengsel geeft een boost! Zoet gekonfijte sinaasappel schilletjes doe je fijngesneden door je chocolade desserts, in een cake of door je oliebollenbeslag. 

Lees verder...
Items 21 tot 30 van 174