Wortelsoep met kokos
Kruidige wortelsoep met kokos
Ruim anderhalve liter soep
Goed gekruid, lekker gezond, veganistisch en glutenvrij is deze mooie oranje soep.
Ideaal voor de lunch of als voorgerecht. Als avondmaaltijd kan je deze wortelsoep ook goed eten, serveer er dan geroosterd platbrood en hummus bij en bijvoorbeeld een frisse komkommersalade.
Ingredienten:
1 middelgrote ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
1 kg wortel geschild en in blokjes
1 bos verse koriander fijngesneden
1 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk
200 gram kikkererwten uit blik
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel paprikapoeder
Snufje chilipoeder
Zonnebloemolie
Zout
Bereiding:
Fruit de ui met de knoflook en met alle gedroogde specerijen in wat zonnebloemolie aan, zet het vuur laag en laat in 15 minuten zacht worden.
Voeg dan de groentebouillon, de kokosmelk en de wortel toe, breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken. Na ongeveer 20 minuten is de wortel zacht, check dat even! Zet vuur uit, voeg de kikkererwten en de gehakte koriander toe en staaf de soep tot redelijk glad. Proef, voeg eventueel wat zout toe en smullen maar :-)
Eet smakelijk!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen