Wortelhummus
Wortelhummus
4 personen
Wortelhummus smaakt goed bij platbrood, een salade, op een broodje met geroosterde groenten of bij de borrel als dip voor rauwe stukjes paprika, komkommer en bijvoorbeeld selderij. Hieronder vind je mijn recept!
Ingrediënten:
250 gr wortelen
1 blik kikkererwten van 400 gram
40 ml vocht van blik kikkererwten
30 gr tahin (sesamzaad pasta)
citroensap naar smaak
half teentje knoflook
snufje peper en zout
kleine afgestreken theelepel komijnpoeder
halve eetlepel olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de wortelen in stukken, leg ze op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de wortelen ongeveer 35 minuten, tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten behalve peper, zout en citroensap in de keukenmachine en mix op de hoogste stand tot er een egale massa ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
In het geval je hummus iets aan de dikke kant is, kun je extra water toevoegen, geen olie, daar wordt hummus juist weer dik en ook ‘zwaar’ van.
Eet smakelijk!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen