Waldorf salade
Volgens culinair-historici is deze frisse salade bedacht door de Zwitserse chef Oscar Tshirsky, die in 1894 als meesterkok werd aangesteld in dit chique hotel in New York. Klassiek met appel en rozijnen, heb ik er mijn eigen twist aan gegeven met appel en rode druiven. Lekker bij de lunch, bij een picnic, of bij de avond dish.
Ingredienten:
60 gram walnoten (deze salade kan ook goed zonder walnoten, mocht je een allergie hebben!)
2 eetlepels yoghurt
3 eetlepels mayonnaise
Een halve citroen
Zout
Zwarte peper uit de molen
Chilipoeder
Een halve knolselderij
1 stevige appel
1 stengel bleekselderij
120 gram rode druiven
Eventueel aantal grote slabladeren om de salade op te serveren
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden en rooster de walnoten 8 minuten, totdat ze een klein beetje kleuren en gaan geuren. Hak ze grof en zet even apart.
Maak intussen de dressing in een saladekom, door de mayonaise en yoghurt te mengen met het sap van de halve citroen.
Zet een pannetje water op en breng aan de kook. Schil de halve knolselderij en snijd in kleine blokjes of reepjes. Kook de knolselderij 3-4 minuten, zodat het harde ervan af is, maar dat er wel een lekkere bite aan blijft. Spoel koud af en doe in de saladekom.
Was de appel en snijd in blokjes of reepjes (schil kan eraan blijven, mag er ook af, wat jij lekker vindt!) en voeg toe aan de knolselderij. Was de stengel bleekselderij, snijd in plakjes van een halve centimeter en voeg toe aan de rest. Was de druiven, halveer eventueel, of laat heel en voeg toe. Meng nu alles goed met elkaar en breng op smaak met beetje zout, wat zwarte peper en een klein mespuntje chilipoeder en meng weer goed. Bestrooi met de walnoten.
Serveertip: serveer de salade op een groot slablad op het bord.
Geniet ervan!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen