Uienmarmelade met rode wijn
Uienmarmelade met rode wijn
Deze uienmarmelade is super eenvoudig om te maken en heerlijk bij een kaasplankje ‘s avonds voor de buis, op een broodje bij de lunch of bij een stamppot.
Je kan variëren in de smaak door tijdens het koken een deel van de rode wijn te vervangen met balsamico azijn (dan wordt het nog wat zoeter en ‘sticky’) of door een takje rozemarijn of tijm mee te koken. Haal deze aan het einde eruit.
In een schone pot is deze uienmarmelade zeker 7 dagen goed in de koelkast.
Ingrediënten
Voor ongeveer 300 gram, dit past net in een jampotje:
350 gram rode of witte ui, of sjalot, geschild en in dunne halve ringetjes gesneden
30 gram suiker, of geleisuiker
30 ml rode wijnazijn
150 ml rode wijn.
Bereiding
Doe alles in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes koken, totdat de ui helemaal zacht is en de substantie lijkt op een soort stevige jam. Dit duurt zeker 45 minuten tot een uur. Breng op smaak met een klein snufje zout en als je het lekker vindt wat grofgemalen zwarte peper.
Laat afkoelen en doe over in het schone jampotje en bewaar in de koelkast.
Veel plezier ermee!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen