Indiase uien bhaji
Ik ben dol op Indiase street food, zoals deze beignet van uien, specerijen en kikkererwtenmeel. Lekker als snack, gedipt in een chutney, maar ideaal ook om je Indiase maaltijd mee aan te kleden.
Je huis gaat er wel flink van ruiken, dus zet de keukendeur open of de afzuigkap op een hoge stand ;)
Dit recept is glutenvrij en 100% plantaardig.
Ingredienten voor 8-10 bhajis:
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel mosterdzaad geel of zwart
1 theelepel korianderzaad
700 gram uien
1,5 theelepel zout
80 gram kikkererwtenmeel
35 gram rijstmeel
1,5 theelepel bakpoeder
100 ml water
Sap van een halve citroen
Halve theelepel garam masala
Mespunt kurkuma
Mespunt chilipoeder
Plantaardige olie om in te frituren en frituurpan
Bereiding:
Pel de uien en snijd in dunne ringen. Meng de uien met het zout en laat een uurtje staan.
Rooster komijnzaad, mosterdzaad en korianderzaad in een droge pan op matig vuur een paar minuten totdat ze gaan geuren, zet dan apart.
Meng alle ingrediënten zonder de uien tot een beslag en voeg hier de uien aan toe en meng goed.
Verwarm de olie tot 175 graden en maak steeds een soort bal van het uienbeslag, ter grootte van een flinke tomaat. Laat deze bal voorzichtig in het vet glijden en herhaal dit totdat er een aantal ballen in de olie liggen.Draai ze om als de onderkant goed gekleurd is, dit duurt een paar minuten. Frituur de andere kant ook een paar minuten, tot mooi gekleurd. Herhaal dit totdat het beslag op is.
Laat de bhajis uitlekken op een stukje keukenrol en serveer direct.
Geniet ervan!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen