Skip to content

Blog

Tofu op z'n aziatisch

Tofu op z’n aziatisch
Deze gemarineerde tofu is een lekkere smaakmaker bij Aziatische rijstgerechten, noedels, of als topping op een exotische salade. Dit recept is makkelijk te maken en je hebt meteen iets bijzonders :)

4 personen

250 gr tofu
2 teentjes knoflook

10 gr verse gember zonder schil
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels sojasaus, ik gebruik Kikkoman less salt 

1 eetlepel suiker


Ter garnering:

Bosui en sesamzaadjes






Bereidingswijze:

1. Hak de teentjes knoflook en snij de gember in kleine stukjes. Meng vervolgens met de sesamolie, sojasaus en suiker. Als je een blender hebt, kan je het daar even in doen, dan wordt het nog mooier.
2. Laat de tofu vooraf goed uitlekken. Snij de tofu in blokjes of plakjes, wat je wil.
3. Bak de tofu in een beetje zonnebloemolie rondom licht gekleurd. 

4. Meng de warme tofu met de marinade en laat intrekken, dit kan ook een dag van tevoren.

5. Garneer de tofu met sesamzaadjes en fijngesneden bosuitjes. 

Eet smakelijk!


Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen