Eet shoarma als een koning
Shoarma
Maak voor het koningsweekend je eigen shoarma. Lekker met knoflooksaus, en wil je die zelf maken? Dat kan! Het geheim van een goede knoflooksaus is veel volle yoghurt gebruiken.
4 personen
45 minuten
Ingredienten:
650 gr kippendijen (kan je vervangen door fijngesneden seitan en champignons voor vega variant)
1 grote ui in ringetjes gesneden
8 pita broodjes
1 knoflookteentje fijngehakt
Kruidenmix
2 theelepels komijnpoeder
Halve theelepel geelwortel
1,5 theelepel kaneelpoeder
0,5 theelepel zwarte peper
0,5 theelepel chilipoeder
0,5 theelepel kruidnagel gemalen
1,5 theelepel korianderpoeder
1,5 theelepel gemberpoeder
1,5 theelepel gram zout
1,5 theelepel paprikapoeder (zoet)
2 eetlepels zonnebloemolie
Salade
200 gr ijsbergsla
1 paprika
Halve komkommer
200 gr van jouw favoriete knapperige groente
Knoflooksaus
100 gr mayonnaise
1 teentje knoflook fijngesneden
100 ml volle yoghurt
1 eetlepel bieslook fijngesneden, of andere groene kruiden, wat je lekker vindt.
Methode
1. Kruidenmix mengen en kip marineren, liefst 1 nacht, of anders een paar uur.
2. Bak de gemarineerde kip aan in de wok. Bak de ui en knoflook mee tot glazig en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg eventueel een klein beetje water toe
3. Snij de groenten in fijne reepjes en meng met elkaar
4. Voeg alle ingrediënten van de knoflooksaus samen en roer goed door. Breng op smaak met een beetje zout en peper
5. Voordat de kip klaar is bak de pitabroodjes aan in de oven, of verwarm ze in je broodrooster of tosti ijzer.
Eet Smakelijk!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen