Skip to content

Blog

Valentijn red velvet cake

Valentijn red velvet cake

Verwen jouw Valentijn met een heerlijke red velvet cake! Niet alleen een plaatje om te zien, maar ook smeuïg, luchtig en fris tegelijk. En liefde gaat zoals je weet...door de maag ;-). Veel bakplezier!

Ingrediënten voor 12 stukken:Redvelvet
3 theelepel cacao poeder
Anderhalve theelepel bakpoeder
300 gram bloem
Halve theelepel zout
225 boter
215 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
200 ml karnemelk
Rode kleurstof (te koop bij buurtsuper) of rode bietenpoeder (online, of bij bio speciaalzaak)
Voor de witte tussen- en bovenlaag:
130 gram roomkaas
90 gram roomboter
100 gram poedersuiker
Een flink bakblik rechthoekig of rond

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng cacaopoeder, bakpoeder, bloem en zout met elkaar.
Meng de karnemelk met de rode kleurstof (houd hoeveelheden op de verpakking aan) tot een dieprood gekleurde vloeistof. Klop de boter met de suiker luchtig in een ruime kom en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, klop nog 5 minuten door. Meng baking soda met azijn.
Voeg nu de helft van de gemengde bloem met de helft van de rode karnemelk toe aan het botermengsel en klop goed door. Meng er dan de baking soda /azijn door. Voeg de overige bloem en karnemelk toe en meng tot een egaal geheel.
Smeer het bakblik in met dun laagje plantaardige olie of boter en stort het cake mengsel erin.
Plaats in het midden van de oven en bak af gedurende 20-25 minuten, check met een prikker of de cake niet plakt aan de prikker, bak anders nog iets langer. Laat daarna de cake goed afkoelen.
Maak intussen de witte laag, door roomboter met roomkaas en poedersuiker los te kloppen.
Als de cake koud is, snijd je die voorzichtig doormidden, zodat je 2 lagen hebt. Besmeer de opengesneden laag met de helft van het witte mengsel. Plaats de andere laag er weer op en besmeer nogmaals.

Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen