Pompoen hummus
Naast het roosteren of bakken van pompoen voor in een groentegerecht, kan je er ook heerlijke hummus van maken. Lekker op flatbread bij de borrel, op een broodje met gegrilde groenten of bij een maaltijdsalade. Deze hummus is in een schone (jam) pot goed afgedekt minimaal 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten voor een jampot vol:
250 gr pompoenblokjes
Zonnebloemolie
1 blik kikkererwten van 400 gram
40 ml vocht van blik kikkererwten
30 gr tahin (sesamzaad pasta), dit is ongeveer 1 eetlepel
citroensap naar smaak
half teentje knoflook
snufje peper en zout
kleine afgestreken theelepel komijnpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Tos de pompoen met de olie en leg op een bakplaat. Rooster ongeveer 20-25 minuten, tot ze gaar en zacht zijn. Laat afkoelen.
Doe alle ingrediënten behalve peper, zout en citroensap in de keukenmachine en mix op de hoogste stand tot er een egale massa ontstaat. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Tip: In het geval dat je hummus iets aan de dikke kant is, kun je extra water toevoegen, geen olie, daar wordt hummus juist weer dik en ook ‘zwaar’ van.
Geniet ervan!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen