Skip to content

Blog

Mexicaanse bonensalade

Mexicaanse bonensalade
Ik gebruik  kidneybonen, zwarte bonen en kikkererwten, maar je kan natuurlijk zelf ook andere bonen toevoegen, zolang het geheel neerkomt op ongeveer 450 gram bonen.

4 personen
30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
300 gr kidneybonen
50 gr kikkererwten
100 gr zwarte bonen

200 gr maïs

2 paprika’s
2 vleestomaten
30 gr rode rijst
1 rode peper

½ rode ui
10 gr verse gember

2 takjes verse munt
5 takjes verse koriander
½ limoen
2 eetlepels goede olijfolie
1 eetlepel worcestersaus
1 theelepel tabasco

Bereiding

1. Kook de rode rijst gaar (zie verpakking) en laat afkoelen.

2. Snij de tomaten in blokjes van en snij de munt en koriander fijn. Laat de bonen, erwten en maïs uitlekken. Meng alles in een grote kom met de munt en koriander.

3. Snij de paprika’s in blokjes van 1 cm en snij de gember en rode peper in dunne plakjes, verwijder de zaadlijst van de peper voor een minder pittige salade. Snipper de ui.

4. Meng het sap en rasp van de schil van de halve limoen met de olijfolie, worcestersaus en tabasco.

5. Doe alle ingrediënten in de grote kom en meng alles door elkaar heen, breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Eet Smakelijk!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen