Skip to content

Blog

Kindergerechten met veel verstopte groenten

Kinderen eten vaak meer vlees dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Bijvoorbeeld door vlees op brood in combinatie met vlees in het avondeten. Dit zijn twee recepten met veel verstopte groenten zodat je een keer makkelijk zonder vlees kunt koken.


Broccoli burgers met groenten pilav

broccoli burgersVoor 6 kinderporties (of 2 kinderen en 2 volwassenen)

Behalve gezond is dit gerecht ideaal om kinderen bekend te maken met specerijen. Kerrie heeft een milde smaak en vinden veel kinderen lekker. Dit gerecht is ook lekker voor volwassenen!


Bak in een pan glazig met een beetje olijfolie:

1 kleine gesnipperde ui
1 teentje knoflook geperst

Kook in ruim water
450 gram broccoli roosjes

Maak vervolgens een stevig mengsel van:
De broccoli (haal daar even een mes doorheen, zodat het klein wordt, anders valt de burger uit elkaar)
60 gram geraspte parmezaanse kaas
70 gram geraspte pittige cheddar kaas of belegen kaas
130 gram panko of broodkruim
peper en zout
2 eieren
1 theelepel kerriepoeder

Vorm ballen ter grootte van een tomaat van het mengsel en maak ze een beetje plat zoals een burger.

Bak de burgers op 10-12 minuten op bakpapier in de oven op 185 graden.

Kook:
100 gram zilvervliesrijst
100 gram basmati rijst
100 gram wortel in kleine blokjes
150 gram kleine bloemkoolroosjes

Bak:
De bloemkool na het koken in een scheutje olie met een halve theelepel kerriepoeder tot mooi knalgeel.

Meng voor de pilav:
120 gram doperwtjes
70 gram rozijnen, geweekt
De bloemkool, rijst en wortels

Voeg eventueel wat groentebouillon toe om het gerecht smeuïg te maken en breng op smaak met wat zout en peper.

Meng voor de kerriedip:
120 milliliter yoghurt
1 eetlepel mayonnaise
1/2 theelepel kerrie
1 theelepel honing
Beetje peper en zout

 

Spaghetti aubergine bolognese

Spaghetti aubergine bologneseVoor 6 kinderporties (of 2 kinderen en 2 volwassenen)

Fruit in pan met een klein beetje zonnebloemolie tot glazig en zacht:
1 wortel in blokjes
1 gesnipperde ui
2 stengels bleekselderij in stukjes
1 teentje fijngehakte knoflook

Voeg tomatenpuree toe en laat even op hoog vuur ‘ontzuren’:
1 blikje tomatenpuree

Voeg toe en laat minimaal vanaf het moment dat het kookt 1 uur pruttelen:
1 blik tomatenblokjes
150 ml groentebouillon

Rooster intussen met wat zonnebloemolie in de oven 20 minuten op 200 graden:
2 aubergines in kleine blokjes
Beetje peper en zout

Voeg de geroosterde aubergine toe aan het tomatenmengsel en laat nog 20 minuten zachtjes doorkoken.

Maak af met:
1 bosje verse basilicum, grof gesneden
Beetje peper en zout
Scheutje goede olijfolie

Kook intussen volkoren spaghetti beetgaar en zet een bakje parmezaanse kaas klaar.

Lekker met een frisse komkommer salade.

Eet smakelijk!

 

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen