Skip to content

Blog

Hartig koken met chocola?

cacaoBij een recept met chocola denk je waarschijnlijk als eerste aan zoete gerechten zoals brownies, choco mousse of chocolademelk.

Eigenlijk jammer want chocola is een heel divers ingrediënt dat ook zijn plaats verdient in hartige gerechten. Cacao heeft een sterke culturele waarde in Mexico en vindt zijn weg dan ook in meerdere hartige gerechten waaronder de nationale saus “mole”. Deze week kun je het ook terugvinden in mijn vegetarische fajitas.

De cacao geeft de vulling van de fajitas een diepe warme smaak. Ik gebruik het spaarzaam, je herkent de typische smaak van cacao niet meer, maar het is genoeg om extra gelaagdheid aan het recept toe te voegen. Het speelt goed in op de scherpe pepers, zoete paprika, de volle smaak van de bonen en alle andere specerijen.


Probeer het vooral eens zelf uit! Voeg spaarzaam (en aan het einde, anders verbrandt het) wat cacao toe aan een Mexicaanse chili of andere saus en laat je verrassen.

Je kunt natuurlijk ook vandaag mijn fajita's bestellen :-)

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen