Groentekoekjes voor kids
Groentekoekjes voor kids
Kinderen en koekjes gaan goed samen, kinderen en groente niet altijd!
Met dit recept combineer ik het lekkere met het gezonde en bij mijn kinderen gaat deze creatie erin als koek ;-)
Voor 8 groentekoekjes
Ingredienten:
½ courgette
150 gram wortel julienne
1 bosuitje
1 klein ei
40 gram amandelmeel
40 gram geraspte Parmezaanse kaas of oude kaas
1 theelepel citroenrasp (optioneel)
1 eetlepel fijngehakte peterselie (optioneel)
Olijfolie (optioneel)
Bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de halve courgette en rasp grof. Snijd het bosuitje fijn en klop het eitje los in een kommetje. Meng dan alle ingrediënten (behalve de olie) met elkaar in een mengkom tot een smeuïg geheel, maar wel stevig genoeg om er hoopjes van te vormen. Als het te nat is, voeg je nog een klein beetje amandelmeel toe.
Leg bakpapier op een bakplaat. Vorm 8 hoopjes van het mengsel en leg op het bakpapier, duw de hoopjes een klein beetje plat. Zorg ervoor dat het bakpapier niet kan opwaaien in de oven, door op de hoekjes een hoopje te leggen. Bestrijk de koekjes eventueel met een klein beetje olijfolie als je extra kleur wil krijgen.
Schuif de plaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes af in 8 tot 10 minuten.
Lekker met frisse koolsla en geroosterde aardappeltjes.
Smakelijk!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen