Groene asperges met mimosa en krokante toast
Groene asperges met mimosa en krokante toast
Brunch/Lunch
4 personen
30 minuten
Bij mimosa denk je eerder aan het drankje dan aan ei maar eigenlijk is het geen van beide. In plaats van alcohol krijg je in dit gerecht een “crumble” van ei die net zoals het drankje vernoemd is naar de gele bloemetjes van de Mimosaplant. Zelf vindt ik crostini’s erg lekker bij dit gerecht.
Ingredienten:
Groene asperges met mimosa
4 eieren
2 bossen groene asperges
2 theelepels kappertjes
1 eetlepel extra vergine olijfolie
snuf zeezout
zwarte peper uit de molen
Crostini
8 dikke plakken stokbrood
1 eetlepel roomboter
1 teentje knoflook
Methode:
Eier Mimosa
1. Kook de eieren 8 minuten tot hardgekookt. Koel ze daarna in koud water en pel ze. Snij de eieren tot een fijn kruim. Meng het kruim met de kappertjes, olijfolie, zeezout en zwarte peper.
2. Snijd het onderste deel van de stengel eraf (dat is vaak erg hard). Kook de groene asperges 2-3 minuten in licht gezouten water met een klontje boter. Schep ze daarna direct in een bak met koud water. Zo stopt het kookproces en blijven de asperges mooi groen.
3. Leg de groene asperges op een bord en leg het eiermengsel er bovenop. Serveer met de crostini’s.
Crostini
1. Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
2. Smelt de roomboter.
3. Snij het teentje knoflook fijn en meng ze met de gesmolten roomboter.
4. Besmeer het brood met de knoflook roomboter en bak de sneetjes 5 tot 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Eet Smakelijk!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen