Maak zelf gegrilde Italiaanse polenta
Komende week heeft mijn menu een Italiaans tintje :-)
Als je het leuk vindt om zelf een keer een ander Italiaans bijgerecht dan pasta of aardappeltjes te maken, dan is polenta een origineel alternatief. Glutenvrij en ook kinderen zijn er dol op!
Hieronder vind je mijn recept.
Gegrilde Italiaanse polenta
5 personen
Smelt 50 g roomboter in een kleine pan. Voeg 1 takje fijngehakte rozemarijn toe, laat even opwarmen (niet bakken) en zet het vuur uit.
Breng 600 ml groentebouillon aan de kook in een ruime pan
Voeg dan 180 polenta toe. Voor thuis is het makkelijk om instant polenta te gebruiken. Deze is voorgekookt en hoeft daarom minder lang te garen.
Roer in een paar minuten tot gladde massa.
Zet vuur uit.
Strooi er 60 g geraspte Parmezaanse kaas door en de rozemarijnboter en roer goed door.
Stort het mengsel op een ingevet bakblik.
Bak in een voorverwarmde oven op 220 graden 5-10 min tot de polenta mooi goudbruin is.
Snij in puntjes of driehoekjes en klaar! Heerlijk met bijvoorbeeld ratatouille.
Eet smakelijk,
Marleen
Wil je zien wat ik komende week allemaal ga koken, bekijk dan hier mijn weekmenu.
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen