Frisse doperwtensoep
Frisse doperwtensoep
Munt is volop te krijgen nu en dé smaakmaker van deze lekker frisse knalgroene soep.
Zowel koud als warm te eten, dus afhankelijk van het weer maak je je keuze!
Ingrediënten voor 4-5 volle kommen:
1 ui
3 teentjes knoflook
1 aardappel middelgroot
500 ml groentebouillon
250 ml kookroom
650 gram doperwten diepvries
Paar takjes verse oregano of majoraan of halve theelepel gedroogde oregano
Bosje munt
1 citroen
3 eetlepels yoghurt
Plantaardige olie
Peper en zout
Bereiding:
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Fruit de ui en knoflook aan in wat olie en zet vuur zacht. Laat de ui rustig stoven.
Schil intussen de aardappel en snijd in blokjes. Voeg als de uien zacht zijn de aardappel toe, samen met de bouillon en de kookroom. Doe deksel los op de pan en laat zachtjes doorkoken, totdat de aardappel zacht is.
Pluk intussen de takjes oregano of majoraan en haal de muntblaadjes van de takjes.
Als de aardappel gaar is, laat je de doperwten 1 minuut meekoken. Zet dan het vuur uit. Voeg de oregano/majoraan of gedroogde oregano toe met de muntblaadjes en staaf de soep glad. Roer dan de yoghurt erdoor en voeg citroensap naar smaak toe.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Geniet ervan!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen