Courgette & feta burgers
Lekker fris, hartig en glutenvrij zijn deze burgers van courgette, feta, basilicum en amandelmeel. Lekker tussen een sandwich, of bij de avondmaaltijd met aangemaakte rijst en een salade. Een frisse dip van Griekse of volle yoghurt met verse gehakte kruiden, zwarte peper, snuf zout en wat citroensap maakt deze burgers nog lekkerder :)
Ingrediënten voor 12 kleine burgers (voor 4 personen):
1 grote courgette
1 bosui
15 gram basilicum
60 gram amandelmeel
50 gram feta
1 ei
Halve eetlepel olijfolie
1 citroen
Zout
Zwarte peper uit de molen.
Bereiding:
Rasp de courgette met een grove rasp en bestrooi met een halve theelepel zout. Hussel door elkaar en laat in een vergiet even staan.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de bosui in ringetjes en de hak de blaadjes van de basilicum fijn en kluts het ei in een kommetje. Verkruimel de feta. Knijp de courgette dan wat uit, zodat er zoveel mogelijk vocht uit gaat en doe over in een ruime kom. Voeg bosui, basilicum, feta, amandelmeel, olijfolie en ei toe en knijp een kleine eetlepel citroensap eroverheen (bewaar de rest van de citroen voor je yoghurtdip). Voeg wat zwarte peper toe en meng alles tot een stevig geheel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm hoopjes van ongeveer 50 gram per stuk (uit dit recept komen ongeveer 12 burgers). De hoopjes worden in de oven iets platter, dus houd genoeg ruimte ertussen. Bak af in de oven gedurende 8 minuten tot 10 minuten.
Geniet ervan!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen