Carrot Cake
Deze carrot cake is inmiddels een klassieker in de keuken. Naast wortel, voeg ik tevens walnoten en een vleugje kokos toe. Met een frisse limoentopping. Mmm…
12 stukjes
Ingrediënten:
Bakvorm 23cm
Cake
200 gr wortel
1 appel
1 sinaasappel
2 eieren
40 gram kokosrasp
60 gram walnoten
150 ml zonnebloemolie
200 gr bruine basterdsuiker
200 gram bloem
Theelepel bakpoeder
Theelepel kaneel
Halve theelepel piment
Halve theelepel kruidnagel
Halve theelepel nootmuskaat
Theelepel zout
Icing
40 gr boter
150 gram roomkaas
50 gram poedersuiker
1 limoen
Bereidingswijze:
Cake
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Rasp de sinaasappelschil en gebruik een grove rasp om de wortelen en appel de raspen.
3. Mix het ei, basterdsuiker en zonnebloemolie tot goed gemengd. Voeg dan in delen de fijngesneden wortel met appel en sinaasappel rasp toe.
4. Zeef het bakpoeder door de bloem, voeg vervolgens de kruiden, zout en walnoten toe.
5. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Giet vervolgens alles in de bakvorm die je vooraf invet met zonnebloem olie of roomboter.
6. Bak de carrot cake gaar in ongeveer 40 à 50 minuten, kijk na 40 minuten of de satéprikker er schoon uit komt.
7. Terwijl de cake in de oven staat kan je de icing maken.
8. Klop de roomboter luchtig, totdat het wit kleurt en meng dit met de roomkaas en poedersuiker; begin eerst met ⅔ van de roomkaas en kijk/proef of je meer moet toevoegen. Voeg de rasp van een halve limoen toe.
9. Wacht tot de carrot cake goed is afgekoeld voordat je de icing er overheen verspreidt. Garneer eventueel met overgebleven walnoten.
Geniet ervan!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen