Skip to content

Blog

Caesar salade, de dressing maakt het verschil!

Al heel vaak wordt mij gevraagd of ik recepten kan delen. Helaas had ik daar nooit tijd voor. Dankzij onze stagiaires Jorn en Sofia, gaat dat nu wel. Als eerste het recept van de dressing voor een Caesar salade. Die maakt echt het verschil. Deze dressing is voor 5 personen.

Ingrediënten

Marleen Kookt gerecht Rozemarijn Kip met Caesar salade

  • 200 gram mayonaise
  • 20 gram goede kwaliteit ansjovis fijngehakt
  • 35 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 druppels tabasco
  • Sap van halve citroen
  • 2,5 gram zwarte peper uit de molen
  • 2 druppels Balsamico
  • 2 druppels Worcestersaus
  • 25 gram volle yoghurt
  • 25 ml water

Bereiding

Begin met de mayonaise in een schaal te doen. Voeg hier alle ingrediënten aan toe, behalve het water. Meng deze ingrediënten met een lepel goed door elkaar. Voeg hier minimaal 25 ml water aan toe en roer dit door. Wil je de dressing dunner maken? Voeg dan afhankelijk van de gewenste dikte meer water toe.

Lekker bij

Deze dressing is heerlijk bij een Caesar salade van romaanse slablaadjes, gekookte boontjes, verse peterselie en een hardgekookt eitje.

Je maakt de salade helemaal compleet met zelfgemaakte croutons (klein gesneden blokjes witbrood of zuurdesembrood kort gebakken in de roomboter en daarna op 120 graden laten uitharden in de oven gedurende 20-30 minuten).

Liever een maaltijdsalade? Voeg dan gerookte kipfilet toe, of rooster een kippenpootje in de oven. Ook lekker met gebakken aardappeltjes.

Zelf geen tijd om te koken of wil je deze dressing proeven? Donderdag maak ik de Rozemarijn kip met Caesar salade en deze dressing. 

Eet smakelijk,

Handtekening van Marleen

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen