Skip to content

Blog

Witte bonensalade met kruiden pistou

Supermakkelijk is deze salade en prachtig op je bord! Glutenvrij, 100% plantaardig en vol vezels is dit een ideale lunch, of hoofdgerecht. Vul het dan aan met een stuk zuurdesembrood, duurzame vis uit blik, zoals sardientjes of zalm of lekkere vleesvervanger van je buurtsuper.

 

Ingredienten voor 3-4 personen:bonensalade

450 reuzenbonen of witte bonen uit blik, uitlekgewicht

400 gram rijke tasty tom tomaten of andere rijpe zoete tomaten

Halve rode ui

Bosje peterselie

Bosje dille of kervel

Bosje basilicum

Halve citroen

2 eetlepels extra vergine olijfolie

Zwarte peper uit de molen

Zout

 

Bereiding:

Spoel de bonen af met koud water en zet apart. Pel de ui en snijd in dunne partjes. Snijd de tomaten in parten. Doe alle kruiden (met een deel van de steeltjes) in een blender of bak voor de staafmixer, voeg het sap van de halve citroen toe, samen met een snuf zout en de olijfolie en blender tot een redelijk gladde groene massa. Als het te dik is, of niet makkelijk gaat, voeg je een klein beetje water toe. Doe dit met de bonen, ui en tomaten in een mooie kom en meng alles. Voeg naar smaak zwarte peper, zout en eventueel nog wat olie of citroensap toe.

Geniet ervan!

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen