Biet & feta burger
Het zoete van bietjes en het zilte van feta is een perfecte combi in deze glutenvrije vega burger. Niet moeilijk om te maken en een goede compagnon bij een couscous- of quinoa salade. Óf tussen Libanees platbrood met een dot van je favoriete knoflook yoghurtsaus…
Ingrediënten voor 8 burgers :
450 gram rode biet julienne (fijne reepjes)
90 gram havermout
1 kleine ui
150 gram feta
2 teentje knoflook
Anderhalve eetlepel olijfolie
2 eieren
15 gram bieslook, dille, of basilicum, de blaadjes, fijn gehakt
Bereiding:
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Meng dan alle ingrediënten met elkaar en zet een uurtje weg in de koelkast. Zo neemt de havermout alle vocht op en wordt het een stevig geheel.
Verwarm de oven voor op 180 graden en vorm dan burgers hiervan (schrik er niet van als de burger een beetje los aanvoelt, tijdens het bakken blijft het goed een geheel) en leg de burgers meteen op bakpapier op een bakplaat. Bak ze gedurende 20 minuten gaar.
Geniet ervan!
Door: Marleen
Categorieën: Keuken geheimen