Mijn recept voor basilicum-cashew pesto
Deze week maak ik orecchiette pasta met veel groenten en zongerijpte Taggiasche olijven. De groenten (o.a. aubergine, courgette en rode paprika) rooster ik in de oven met salie en tijm.
Leuk detail is dat de naam van de schelpvormige orecchiette letterlijk “oortjes” betekent. De zelfgemaakte pesto van basilicum en cashewnoten geeft pit aan dit gerecht. Bijzonder aan de pesto is dat er geen knoflook in zit en daardoor niet zwaar van smaak is.
Ik maak vaak pesto met cashewnoten, deze zijn iets minder vet dan pijnboompitten en bevatten meer vezels. Deze pesto is ook perfect als dip bij een picknick of barbecue.
Lijkt het je leuk om zelf een keer pesto te maken? Hieronder vind je mijn recept.
Recept voor 700 gram
Gebruik voor dit recept bij voorkeur een keukenmachine al kan het ook met een staafmixer. Doe in deze volgorde de onderstaande ingrediënten in de bak van de keukenmachine of de staafmixer:
130 gram verse basilicumblaadjes
170 gram ongezouten cashewnoten
140 gram geraspte parmezaanse kaas
Zet de machine aan en terwijl het mes draait voeg je langzaam toe:
260 gram zonnebloemolie
Laat de machine aan totdat je de gewenste grofheid van de pesto hebt. Draai niet te lang, want dan wordt de pesto erg zacht en slap, maar ook niet te kort, want dan zitten er grote stukken cashew tussen. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je pesto!
3 tips om de pesto een week houdbaar te houden:
- bewaar de pesto in een schone en afgesloten bak in de koelkast
- giet na gebruik een klein beetje olijfolie over de pesto heen, daarmee sluit je de pesto af van de zuurstof
- schep voor gebruik de pesto even door gebruik altijd een schone lepel of mes voor de pesto
Eet smakelijk,
Door: Marleen
Categorieën: Algemeen