Skip to content

Blog

Appelcompote met vanille

Appelcompote met vanille en steranijs

Met appelcompote win je vele harten aan tafel! Met name van kleine eters, maar stiekem maak je er de grote eters ook blij mee :-). Mijn recept is makkelijk om te maken en door het gebruik van steranijs en vanillestok krijgt de compote lekker veel smaak!

Ingredienten:Appelcompote
1,5 kilo appels, geschild
150 gram suiker
1 kaneelstok
1 vanillestok
2 stuks steranijs
Klein kopje water

Bereiding:
Snijd met een mesje de vanillestok open en schraap de merg (de zwarte puntjes) eruit. Snijd de geschilde appel in blokjes. Zet een pan op het vuur, doe daar alle ingrediënten in, breng alles aan de kook en zet het vuur dan laag, zodat de appelcompote langzaam pruttelt. Laat de compote 30 minuten pruttelen en roer regelmatig door.

Klaar!
(let op: de appelcompote is heel heet, dus niet meteen proeven!)

De appelcompote is lekker bij Hollandse pot, in je yoghurt, of gewoon als een snack tussendoor :)

Door: Marleen

Categorieën: Keuken geheimen